Predavanja uz izložbu Neka jedu kolače?

Poštovane kolegice i kolege novinari,

zbog nastojanja da naša trenutna izložba Neka jedu kolače? koja tretira za temu hranu u umjetnosti, bude društveno angažirana na način da naše građane potakne na savjesnije raspolaganje hranom, odlučili smo je upotpuniti dodatnim sadržajem – predavanjima.

Zbog globalnog problema hrane, na koji ni Hrvatska nije imuna, jer se godišnje baci preko 400 000 tona hrane, Umjetnički paviljon priredio je seriju predavanja na tu temu.

Predavanja će se tematski vezati uz veliki problem bacanja hrane, kako globalno, tako i lokalno, a održat će se u Galeriji Arheološkog muzeja u Zagrebu, na adresi Pavla Hatza 6.

Ulaz na predavanja je BESPLATAN za sve posjetitelje.

Raspored predavanja i sadržaj predavanja nalazi se u prilogu.

 

Ljubazno vas molimo da ovu informaciju i raspored naših predavanja objavite u vašem cijenjenom mediju.

Unaprijed vam se zahvaljujemo uz srdačan pozdrav.

 

Odnosi s javnošću Umjetničkog paviljona
Trg kralja Tomislava 22
HR – 10 000 Zagreb
T (01) 484-10-70; F (01) 4876-487
E sanja@umjetnicki-paviljon.hr; aneta@umjetnicki-paviljon.hr

 

 

 

RASPORED PREDAVANJA

Ponedjeljak, 17. lipnja 2019., 18:00h
Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu, ulica Pavla Hatza 6

Portal Dobrote, Sanja Bijonda// Nahranimo Hrvatsku

Sanja Bijonda, Tanja Bijonda, Josipa Bijonda Šepović, Petra Mikić osnovale su humanitarni portal pod nazivom Portal Dobrote kao mjesto gdje ljudi, neovisno o društvenom statusu, mogu pomoći članovima našeg društva kojima je pomoć najpotrebnija. Cilj ove inicijative je ujediniti ljude u dobrim djelima. U svom predavanju predstavit će nam svoj projekt Nahranimo Hrvatsku kojim žele umrežiti organizacije koje pružaju socijalne usluge i time unaprijediti sustav socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj. Osobito na područjima RH na kojima je pomoć najmanje zastupljena.

Na temelju rezultata pojedinih istraživanja koje je provelo Ministarstvo poljoprivrede

Na temelju istraživanja koje je provela Radna skupina za sprečavanje i smanjenje nastajanja otpada od hrane unutar Ministarstva poljoprivrede, zaključile su da je u Hrvatskoj nužno osnovati jedinstvenu platformu na kojoj će biti povezane humanitarne organizacije koje će putem jedinstvenog sustava doniranja osigurati svojim korisnicima redovnu opskrbu.

 

Utorak, 18. lipnja 2019., 18:00h

Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu, ulica Pavla Hatza 6

Sanja Kolarić Kravar// Plan sprječavanja nastajanja otpada od hrane

Sanja Kolarić Kravar diplomirala je i doktorirala na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, smjer Nutricionizam. Od početka 2013. godine radi u Ministarstvu poljoprivrede na mjestu voditeljice Službe za označavanje i temeljne zahtjeve kvalitete hrane i kroz svoje predavanje predstavit će Plan sprječavanja nastajanja otpada od hrane. Kroz predavanje stavit će naglasak na odgovornu proizvodnju i potrošnju kako bi se smanjilo bacanje i povećalo doniranje hrane. U posljednjih nekoliko godina aktivno razvijaju sustav doniranja te su uspostavili platformu e-doniranje koja će rasteretiti donatore, uskladiti ponudu i potrebe te omogućiti jasniju raspodjelu hrane.

 

Srijeda, 19. lipnja 2019., 18:00h

Galerija Arheološkog muzeja u Zagrebu, ulica Pavla Hatza 6

Ivana Vretenar// Mreže hrane Hrvatska

Ivana Vretenar jedna je od koordinatorica platforme Mreže hrane Hrvatska. Ujedno je i inicijatorica za nagradu Najdonator – nagrada koja se dodjeljuje tvrtkama koje se ističu doniranjem hrane na način da im se brend povezuje s društveno odgovornim poslovanjem.

Prvo predavanje održat će Ivana Vretenar iz Mreže hrane Hrvatska s istoimenom temom gdje će predstaviti neke od realiziranih projekata i mogućnosti koje mi kao građani možemo učiniti po pitanju doniranja hrane.

Mreža hrane je platforma zajedničkog programskog djelovanja pravnih i fizičkih osoba s ciljem izgradnje učinkovitog nacionalnog sustava doniranja i distribucije hrane u Republici Hrvatskoj u interesu javnosti.