Poziv na sudjelovanje u pripremama izložbe Borisa Demura u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu – Otvoreni atelje

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu od 29. studenog do 5. prosinca odvijat će se pripreme izložbenog projekta Spiralno putovanje slikara i multimedijalnog umjetnika Borisa Demura, te se pozivaju svi zainteresirani na sudjelovanje u ovom privremenom otvorenom ateljeu u izložbenom prostoru Umjetničkog paviljona.

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu od 29. studenog do 5. prosinca odvijat će se pripreme izložbenog projekta Spiralno putovanje slikara i multimedijalnog umjetnika Borisa Demura, čija će se izložba otvoriti 15. prosinca 2013.

Budući da izložbeni projekt započinje radnim dijelom – slikarskim performansima u izložbenom prostoru Paviljona, pozivamo sve zainteresirane da sudjeluju u privremenom otvorenom ateljeu Borisa Demura u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.

Kao uvertiru izložbi Spiralno putovanje umjetnik će od 29.11. do 5.12. stvarati svoja djela na licu mjesta pred publikom, dok će cijeli proces spiralnog slikanja biti dokumentiran video kamerom i potom prezentiran kao video zapis za vrijeme trajanja izložbe.

U ovoj fazi projekta nastati će četiri velike spiralne kompozicije 5x9m slikane rukama i metlom na crnom keperu bijelim betonskim akrilom. Publika će imati jedinstvenu priliku pratiti sam proces rada i stvaranja spiralnih slika, komunicirati s umjetnikom za vrijeme njegova umjetničkog djelovanja, te postati dijelom izložbe u video-zapisu.

Grupne posjete pratit će autor koncepcije i kustos izložbe Radovan Vuković.

Otvoreni atelje će se moći posjetiti radnim danom od 11 do 14 sati između 29. studenog i 5. prosinca 2013.

Ulaz na prvi dio projekta, otvoreni atelje, je besplatan.

Grupne posjete treba unaprijed najaviti na broj telefona: 01 484 10 70 ili na email: dunja@umjetnicki-paviljon.hr.