Posjete grupa kazališnoj predstavi “Slikareva ruka” i izložbi u Umjetničkom paviljonu

Danas, u ponedjeljak 22. listopada 2018., posjetili su nas učenici 4. razreda OŠ Ksavera Šandora Gjalskog sa svojom učiteljicom gospođom Helgom Mihaljević Jurić i u 10 sati bili prvi gledatelji predstave Slikareva ruka nakon njene premijere 15. listopada. Poslije predstave pogledali su i izložbu Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel – povijesni susret učenika i učitelja uz stručno vodstvo i družili se s redateljicom predstave Petrom Radin koja im je darovala bilježnice i drvene boje.

Prema reakcijama rekli bismo da su im se i predstava i izložba svidjele, a od svoje učiteljice i redateljice predstave dobili su i domaću zadaću u kojoj trebaju osmisliti priču o jednoj slici sa izložbe prema vlastitom izboru. Kako im je bilo možete se uvjeriti na fotografijama.

Predstavu u 15:30 došla su pogledati djeca iz Dječjeg doma Svete Terezije od Malog Isusa, a pridružilo im se i nekoliko odraslih. I oni su nakon predstave pogledali izložbu i s Nikolinom razmišljali kako je Vlaho Bukovac mogao naslikati svoju ruku kakva je na slici kojom je pridobio profesora Cabanela da ga primi u svoju klasu na likovnoj akademiji. I njima je redateljica Petra Radin darovala crtanke, bojice i olovke kako bi i oni mogli crtati kao Vlaho Bukovac.