Poklon-koncert Zagrebačke filharmonije i Umjetničkog paviljona građanima za Valentinovo

Na samo Valentinovo, točnije 14.2. s početkom u 19.30 sati, u prekrasnom ambijentu zagrebačkog Umjetničkog paviljona održat će se glazbeno-scenska izvedba “Priče o vojniku” Igora Stravinskog u izvedbi Komornog studija Zagrebačke filharmonije i glumca Radovana Ruždjaka.

Riječ je o djelu skladanom za vrijeme Prvog svjetskog rata na faustovsku temu vojnika koji, vraćajući se s bojišta, prodaje violinu (dušu) Vragu. Glazba svakog pojedinog instrumenta nadopunjava priču koju čujemo oblikovanu riječima i ta se dva segmenta isprepliću u dojmljivu cjelinu.

Skladatelj je pred izvođače postavio visoke zahtjeve koje traže vrhunsku izvedbu i izvrsnost glazbenika. Tom će se izazovu pod ravnanjem dirigenta Darijana Ivezića odazvati sedam članova Zagrebačke filharmonije okupljenih u Komorni studio: Sho Akamatsu (violina), Ilin-Dime Dimovski, (kontrabas), Rude Mimica (klarinet), Aleksandar Čolić (fagot), Dario Cepić (trublja), Antonio Janković (trombon) i Tomislav Kovačić (udaraljke). Tekst Stravinskijevog libretista, švicarskog pisca C. F. Ramuza, tumačit će popularni hrvatski glumac Radovan Ruždjak kojeg publika poznaje kao jednog od popularnih “Kauboja” kako kazališnog, tako i filmskog uprizorenja, kao i po njegovom angažmanu u matičnom kazalištu Trešnja u kojem osim što glumi i pleše step, radi i kao koreograf.

Glazbeno – scenskoj izvedbi poseban “touch” dat će režija Dore Ruždjak Podolski, zasigurno jedne od najtraženijih hrvatskih redateljica. U portfoliu ove umjetnice nalazi se preko 60 postavljenih naslova, hvaljenih opernih režija, Nagrada hrvatskog glumišta za režiju hit-mjuzikla “Chicago” te brojne druge nagrade i ostvarenja.

Izvedba “Priče o vojniku” poklon je Zagrebačke filharmonije i Umjetničkog paviljona građanima. Nakon spektakularnog koncerta u svibnju prošle godine u povodu Dana grada Zagreba, dvije kulturne institucije nastavljaju ovu vrijednu suradnju na radost svojih sugrađana.

Ulaz na koncert u Umjetničkom paviljonu je besplatan. Besplatne ulaznice možete preuzeti na blagajni Zagrebačke filharmonije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog / Trg Stjepana Radića 4, Zagreb. Jedna osoba može podići najviše 2 ulaznice.