Otvorenje izložbe Likovna baština obitelji Pejačević

U četvrtak, 16. siječnja, u 19 sati održano je otvorenje izložbe “Likovna baština obitelji Pejačević” autorica Silvije Lučevnjak i Jasminke Najcer Sabljak.

Izložba “Likovna baština obitelji Pejačević” međunarodni je izložbeni projekt nastao u suradnji Galerije likovnih umjetnosti Osijek, Zavičajnog muzeja Našice i Gradskog muzeja Virovitica. Cilj projekta je realizacija izložbe u Hrvatskoj, a nakon izložbe održane u Osijeku 2013. godine, dio umjetničkih djela moći će se pogledati na izložbama u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu, Našicama i Virovitici. Planirano je gostovanje izložbe i u inozemnim gradovima koju su povezani s poviješću obitelji Pejačević (Ruma u Srbiji, Šopron u Mađarskoj i Sofija u Bugarskoj).

Otvorenju je prisustvovao i Predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, podpredsjednik Sabora Nenad Stazić, zamjenik pročelnika Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Tedi Lušetić, a izložbu je svečano otvorila zagrebačka dogradonačelnica Vesna Kusin. Otvorenju su nazočili i članovi obitelji Pejačević: Markus grof Pejačević, Nikola stariji barun Adamović, Nikola mlađi barun Adamović…