Poštovane kolegice i kolege novinari,
s veseljem vas obavještavamo o nadolazećim likovno edukativnim radionicama u sklopu intervencije Klasje Habjan “Nadogradnja” koja je dio ovogodišnjeg programa Artupunktura.

Unaprijed vam se zahvaljujemo što ćete ovu informaciju podijeliti putem svojih medija.

Za sve dodatne informacije, slobodno nas kontaktirajte.

Srdačan pozdrav,
Odnosi s javnošću Umjetničkog paviljona u Zagrebu
info@umjetnicki-paviljon.hr
Tel. 01 / 48 76 487

Digitalni crteži i kolaži Klasje Habjan umetnuti u dokumentarne fotografije aktualnog interijera Umjetničkog paviljona, koje je snimila Sanja Bistričić Srića, unose drugu dimenziju gledanja na izložbeni prostor trenutno nedostupan publici, a uz koje ga izložbeno djelovanje nedvojbeno veže mnoštvo anegdota. Otvarajući novi prostor interpretacije odnosa živog i neživog, stvarnog i zamišljenog, pristupačnog i hermetičnog, izlagački potencijal ovog prostora prema riječima Klasje Habjan time ne samo opstaje, već cvjeta; u njemu zamišljeno pozira djevojka, slike se međusobno dotiču, divlje životinje lutaju…

Pozivamo vas da nam se sa svojim učenicima pridružite na likovnoj radionici koja je popratni sadržaj uz intervenciju na građevinskoj ogradi Umjetničkog paviljona koju je osmislila Klasja Habjan pod nazivom “Nadogradnja”.

Radionice su osmišljene za djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola, a pratit će tematiku intervencije te će obuhvatiti vodstvo kroz povijest Umjetničkog paviljona te intervenciju Klasje Habjan. Nastavno će se likovno edukativni dio održati na Dječjem odjelu Knjižnice grada Zagreba s obzirom da je Umjetnički paviljon u procesu obnove.

Predviđena su tri termina radionica.
1. subota/14.10./10:00-12:00 – pod vodstvom umjetnice intervencije Klasje Habjan i kustosice Umjetničkog paviljona, Ivane Meštrov
2. subota/21.10./10:00-12:00 – pod vodstvom muzejske pedagoginje Umjetničkog paviljona, Irme Besednik
3. četvrtak/26.10./12:00-14:00 – pod vodstvom muzejske pedagoginje Umjetničkog paviljona, Irme Besednik
PRIJAVE: irma@umjetnicki-paviljon.hr
Nadamo se da ćete nam se pridružiti te da ćemo suradnju nastaviti i u budućnosti.

Unaprijed hvala i srdačan pozdrav!

O umjetnici:
Klasja Habjan (Zagreb, 1993.) bavi se ilustracijom, grafičkim dizajnom i pisanjem. Diplomirala je na Studiju dizajna (Zagreb, 2016.), smjer vizualne komunikacije, s magna cum laude i godišnjom nagradom za samoinicirani projekt Od(blok)iraj, blok za crtanje, pisanje i istraživanje. Uvrštena je među deset hrvatskih ilustratora čiji se rad prezentirao putem kataloga Illustrators from Croatia / Illustrateurs de Croatie (Mala Zvona, Zagreb, 2020.) na međunarodnim sajmovima knjiga. Sklonost ilustriranju vlastitih priča (ili obrnuto, pisanju prema grafičkim predlošcima) obilježava njene samostalne izložbe. Izložba Crtice u Galeriji Šira (Zagreb, 2019.), uključivala je oba medija; grafike nastale tehnikom monotipije izložene su zajedno sa uparenom prozom ili poezijom. Godinu kasnije, objavila je istoimenu zbirku kratkih priča i pjesama Crtice u izdanju Petikata.
Jednu priču, ispričanu i kroz sedam kolaža, izložila je u Galeriji Rigo (Novigrad, 2020.), pod nazivom Napokon netko!. Strip Duh Bauhausa (MSU, Zagreb, 2020.), Klasjina je druga knjiga koja također objedinjuje ilustraciju, pisanje i dizajn. U istoj tematici, ilustrirala je set igraćih karata Bauhaus oko tebe (Bauhaus Around You, 2021.) za Form Function Studio i Goethe-Institut u Washingtonu. Klasja je ilustrirala i slikovnicu Piccola con piccolo, autora Brune Mezića (Mala Zvona, Zagreb, 2021.).
U suradnji sa Zitom Nakić vodi dizajnerski studio klasja&zita koji često djeluje na području kulture i sudjeluje u brojnim grupnim izložbama sa publikacijama, plakatima i vizualnim identitetima.