Izložba – Oleg Šuran: Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je

VIRTUALNA GALERIJA

ciklus Druga perspektiva

Izložba – Oleg Šuran: Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je

Idejna autorica Virtualne galerije Jasminka Poklečki Stošić

Izbornica i autorica tekstova dr. sc. Ivana Mance

 

Poštovane kolegice i kolege novinari,

zadovoljstvo nam je najaviti sljedeću izložbu u ciklusu Druga perspektiva u sklopu Virtualne galerije, projekta kojim se potiče promocija domaćih umjetnika mlađe generacije.

   U petak, 7. svibnja 2021., u podne, predstavljamo rad pulskog dizajnera i umjetnika Olega Šurana, jednog od mladih autora koje je odabrala izbornica ciklusa, povjesničarka umjetnosti dr. sc. Ivana Mance.

   U svom projektu Oleg Šuran predstavlja izložbu koja čeka vlastitu realizaciju. Na snimkama nadzornih kamera posjetitelji će vidjeti sanduke u kojima se obično transportiraju i čuvaju izlošci prije postavljanja u izložbeni prostor. Istovremeno, na platformi Virtualne galerije publika će moći pogledati dokumentaciju radova koji se „nalaze zapakirani” u prostoru Umjetničkog paviljona. Serija crteža prikazuje neobična hibridna stvorenja fantastičnih obilježja. Niz fotografija manjih zamotanih i zagonetnih predmeta pridružen je crtežima i lirskim tekstovima u virtualnom prostoru.

Izložbu Olega Šurana naziva Ali ta priča bijaše proturječna i puna praznina jer je moći će se pogledati do kraja lipnja na stranicama Virtualne galerije Umjetničkog paviljona u Zagrebu.

https://umjetnicki-paviljon.hr/virtualna-galerija-umjetnickog-paviljona/

   Oleg Šuran samostalni je dizajner i umjetnik koji radi i kao asistent na odsjeku za Dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije u Splitu. S Olegom Morovićem i Andijem Pekicom vodi umjetničku organizaciju Fazan i web portal za dizajn, interakcije i umjetnost nakonjusmo.net, te časopis za poeziju Polet. Jedan je od predvodnika istraživačkih i kritičkih praksi u hrvatskom dizajnu, s posebnim fokusom na spekulativnu dizajnersku praksu.

Odnosi s javnošću Umjetničkog paviljona u Zagrebu

info@umjetnicki-paviljon.hr

www.umjetnicki-paviljon.hr