Edukativne radionice na izložbi “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?”

U sklopu izložbe “Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja” osmišljeno je mnogo radionica za najmlađe uzraste. Do sad je održano četiri radionice za djecu uzrasta od 6 do 11 godina.

O važnosti drveća za održavanje života u biosferi i “Wood Wide Webu” kroz priču, igru i umjetnost učili su učenici zagrebačkih OŠ Miroslava Krleže i Izidora Kršnjavoga uz Tajno šumsko društvo, čija je pokretačica Ana Zubak jedna od autorica na izložbi.

Na interdisciplinarnoj radionici za djecu, Tajno šumsko društvo, umjetnica Ana Zubak otkrila nam je sve o tajnom svijetu drveća. Kako je to biti stablo? Može li drveće putovati ili čak komunicirati? Gdje se nalaze najneobičnija stabla na svijetu? Što možemo naučiti od drveća?
Nakon edukativnog djela posjetitelji su napravili svoje radove u tehnici koju još zasigurno nisu imali priliku isprobati.

Ana Zubak je multimedijalna umjetnica rođena u Zagrebu 1982.g. Magistrirala je na zagrebačkoj Likovnoj akademiji u Zagrebu. Usavršavala se na Moholy-Nagy fakultetu umjetnosti i dizajna u Budimpešti, umjetničkoj školi Valand u Gothenburgu i bečkom sveučilištu Universität Wien na programu Urbanih studija. Članica je Hrvatskog društva likovnih umjetnika (HDLU) i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika(HZSU). Izlagala je na brojnim izložbama u zemlji i inozemstvu. U posljednje tri godine kroz interdisciplinarni projekt Tajno šumsko društvo kontinuirano radi s generacijama koje će se suočavati s klimatskim izazovima koji su nam danas možda još uvijek nezamislivi. Projekt Tajno šumsko društvo je 2023. godine osvojio nagradu Global Montessori award for Impact and Change.

Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?"
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?" - djeca izađuju svoje radove
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?" - djeca izrađuju svoje radove
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?" - stručno vodstvo
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?"
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?" - djeca sjede u krugu
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?"
Edukativne radionice na izložbi "Što bi nam priroda rekla kad bismo postavili prava pitanja?" - izloženi radovi djece

Vezani sadržaj